Het Financieel Verslag

gewoon professioneel.

Wist je dat je in Visionplanner naast de superefficiënte SBR jaarrekening ook een uitgebreid financieel verslag tot je beschikking hebt?

  • Eigen layout instellingen.

  • Resultaatanalyse, financiële positie en kengetallen.

  • Kapitaalspecificatie voor Eenmanszaak en VOF met winstverdeling.

  • Fiscale positie Eenmanszaak, VOF en BV.

  • Jaarrekening, bestaande uit balans, winst- en verliesrekening en toelichtingen.

  • Automatisch tonen en verbergen van grondslagen en toelichtingen.

  • Eenvoudig specificaties en toelichtingen toevoegen of uitzetten.

  • Automatisch een concept-watermerk in de conceptfase.

  • Integratie SBR-inrichtingsstukken en -samenstellingsverklaring.

Eigen layout instellingen

Op kantoorniveau bepaal je zelf de layout voor het financieel verslag. Je kunt je kantoorlogo instellen en achtergrondafbeeldingen voor de voorpagina en volgvel. Ook kun je zelf de lettertypes en kleuren instellen voor tekst en titels.

Zo maak je een fraai rapport met een professionele uitstraling!

Resultaatanalyse, financiële positie en kengetallen

Het financieel verslag bevat een uitgebreide resultaatanalyse, financiële positie en kengetallen. Daarin zijn zowel tabellen als grafieken opgenomen. Deze hoofdstukken geven een samenvatting van de belangrijkste informatie uit de jaarrekening.

Kapitaalspecificatie

Je kunt een specificatie van het kapitaal opnemen met een overzicht van privé opnamen, stortingen en de winstverdeling.

Fiscale positie Eenmanszaak, VOF en BV

“Hoeveel belasting moet ik betalen?” Met de fiscale positie in het financieel verslag geef je de klant inzicht in de totstandkoming van de belastbare winst uit onderneming of de vennootschapsbelasting positie.

Jaarrekening

In het financieel verslag zijn de balans, winst- en verliesrekening en toelichtingen opgenomen. Deze vormen samen het jaarrekening-gedeelte binnen het financieel verslag.

De teksten van grondslagen en toelichtingen zijn conform wet- en regelgeving en modellen van de NBA. Er zijn hulpteksten aanwezig die je assisteren bij het uitwerken van de jaarrekening. Verder is in één oogopslag te zien door wie een standaard tekst gewijzigd is en wanneer dat geweest is.

Automatisch tonen en verbergen van grondslagen en toelichtingen

De grondslagen en toelichtingen in de jaarrekening worden automatisch getoond – of verborgen als deze niet van toepassing zijn. Dat gebeurt op basis van het saldo op de bijbehorende Visionplanner-rubriek.

Eenvoudig specificaties en toelichtingen toevoegen of uitzetten

Voor alle specificaties en toelichtingen in het financieel verslag geldt dat ze eenvoudig aan- of uitgezet kunnen worden met een vinkje. Jij bepaalt hoe gedetailleerd je de jaarrekening wilt presenteren.

Integratie van SBR-inrichtingsstukken en samenstellingsverklaring

Voor een BV stel je de jaarrekening op in SBR-format. Ook de samenstellingsverkaring kan in SBR-format worden opgesteld. Beide SBR-documenten worden automatisch geïntegreerd in het financieel verslag zodat je een compleet verslag kunt verstrekken aan je klant.

Concept-watermerk

Zolang de jaarrekening nog niet definitief is, bevat het financieel verslag altijd automatisch een ‘Concept’ watermerk. Pas als alles is afgerond kan de klant een definitief rapport downloaden.

Meer dan 2.100 kantoren werken al met Visionplanner. En jij?

Download nu een Financieel Verslag en overtuig jezelf.

 

Download nu!