<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Voor Visionplanner Fiscaal op vakantie!

Karst Janssen | 18 maart 2019

Blog afbeelding India

Ik kan het iedereen aanraden om voor zijn werk op vakantie te gaan. Zo stap je heerlijk uit de dagelijkse sleur en kom je zonder vakantiedagen op te nemen met een volle accu terug. Tijdens een werkbezoek is niets zoals het normaal is: slapen, eten, werken, ontspannen alles in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen, en dat geeft energie! In dit blog neem ik jullie mee op mijn bezoek aan India! Waarom zo ver weg? Wat wilde ik daar bereiken? Wat deed ik daar? En hoe was het daar? Dat vertel ik je allemaal in dit blog.

Waarom zo ver weg?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Door krapte op de arbeidsmarkt in Nederland, werken we samen met ComakeIT in Hyderabad, India. Zij weten daar relatief eenvoudig echt goede mensen te vinden voor het ontwikkelen van software.

Doel van mijn bezoek.

Tijdens mijn eerste bezoek heb ik vooraf de volgende doelen gesteld:

  1. Genieten!
  2. Persoonlijk kennismaken met de leden van het team;
  3. Een vertrouwensband smeden met het team;
  4. Het team deelgenoot maken van mijn mooie missie.

Wat ik daar heb gedaan.

Tijdens mijn verblijf in India is werken natuurlijk noodzakelijk, want eerlijk is eerlijk daar kom ik voor en ik wil mijn doelen wel bereiken. Maar door het veranderen van het toneel ontstaan er zoveel mooie dingen dat ik toch echt het aangename met het noodzakelijke heb kunnen combineren. Volop genieten van mijn werk dus!

De persoonlijke kennismaking met het team was natuurlijk meteen op de eerste dag. Om 5.30 uur bereik ik het bed van mijn hotelkamer. Snel een dutje doen, want om 10.00 uur wil ik op kantoor zijn voor mijn eerste werkdag en kennismaking met het team. Met de energie van alles wat nieuw is kom ik de dag wel door!

Ik merkte meteen dat mijn werkdagen er anders uitzien, want iedereen snapt dat je over een paar IMG-0983dagen weer op het vliegtuig stapt en probeert de tijd zo goed mogelijk te benutten. Het resultaat is dat ik lange dagen maak die bol staan van 1 op 1 overleggen of met het hele team. Resultaat is wat telt!

Het mooie hiervan is dat het uitdragen van mijn missie "de beste fiscale software ooit ontwikkelen" heel eenvoudig gaat, want in elk overleg kan ik mijn missie weer als uitgangspunt nemen. Hierdoor hebben we nu allemaal gezamenlijk dezelfde missie en dat vind ik echt super tof!

Maar er is meer, want als je op bezoek gaat en je verdiept je in de cultuur dan leer je de mensen beter kennen en creëer je een vertrouwensband. In de cultuur van India is het niet gebruikelijk om vragen te stellen, maar als je duidelijk maakt dat je dat wel verwacht en mensen je vertrouwen dan zie je dat er steeds meer vragen komen. Al deze vragen dragen bij aan onze gezamenlijke missie.

Hoe was het daar?

Slapen kun je in het vliegtuig! Dus wat doe je dan als je klaar bent met werken? Juist genieten van alles wat anders is: het eten, de mensen, het verkeer en de stad.

Voor mij is het echt een genot om daar te eten, want het is super lekker en ik heb altijd wel eens met mijn handen willen eten zonder dat het hele restaurant je aankijkt ;-)

Tip: drink cola bij je eten als het erg kruidig/pittig is, zodat je maag rustig blijft! Dus niet om te blussen, want dan helpt melk beter!

De mensen zijn echt super vriendelijk geen enkel moment heb ik me onveilig gevoeld. Sterker nog, je hebt het idee dat iedereen op je let! Wil je de weg oversteken (en dat is een avontuur op zich) dan komt een local je wel helpen.

Als kers op de taart verrasten mijn collega's mij door tijd vrij te maken in het weekend en me op een sightseeing trip mee te nemen. We hebben echt alle mooie plekken bezocht zoals de Charminar en het Golconda Fort. Echt super tof!

 

IMG-0924 IMG-0980

 

Wil jij op de hoogte  blijven van de ontwikkelingen binnen Visionplanner Fiscaal. Laat je mailadres achter en we houden je periodiek op de hoogte.

Ik blijf graag op de hoogte