<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Realtime. Voor wie eigenlijk?

Joris Joppe | 24 november 2020

in het jaar aan het jaar werken

Zelden heb ik zo’n grote behoefte gehad aan real time nieuws als tijdens de Amerikaanse verkiezingen (toegegeven, een aantal etappes van de Tour de France kwam dicht in de buurt). Ik vermoed dat de F5 toets zich nog nooit zo geliefd heeft gevoeld. En toen de uitslag kwam bleek al snel dat we met z’n allen nog even moeten wachten. Sommige staten moesten nog een hertelling uitvoeren en kennelijk moeten we nog wachten op allerlei (al dan niet zinvolle) rechtszaken. Wij zijn zo een paar weken of maanden verder. Dat plaatst die real time informatie op 4 november wel in een ander perspectief.

Ik geef toe dat de analogie met de accountancy vergezocht is. Maar toch: iedereen wil naar realtime bijgewerkte financiële informatie. Altijd inzicht want “dat draagt bij aan het succes van ondernemers”.

Ik vraag me af of die ‘realtime’ behoefte wel echt gevalideerd is bij ondernemers. En of die daar ook voor willen betalen (gokje mijnerzijds - ik denk dat in veel gevallen dagelijks verwerking van transacties nog steeds duurder is dan batchgewijs bijvoorbeeld per week).

Maakt ook allemaal niet zoveel uit. Mijn vermoeden is namelijk dat het kantoren meer uit eigenbelang te doen is. Transactieverwerking en andere routinematige werkzaamheden zoveel mogelijk spreiden in het jaar om pieken aan het einde van de maand of kwartaal te voorkomen. En dat verkopen als klantwens. Slim!

Dan is het alleen maar consequent om die filosofie het hele jaar toe te passen. Dus zorgen dat je op 31 december klaar bent om het boekjaar af te sluiten:

  • Door te zorgen dat elke maand of elk kwartaal de kwaliteit van de cijfers worden gevalideerd. Visionplanner helpt je hierbij met intelligente werkprogramma’s. Hiermee zorg je dat je niet te veel, maar ook niet te weinig doet (en natuurlijk dat de ondernemer naar betrouwbare cijfers zit te kijken). Gratis tip: binnenkort organiseren we hierover een webinar
  • Door de gedurende het jaar geconstateerde bevindingen en risico’s gelijk vast te leggen in het samensteldossier. Ook dat is met Visionplanner in 1 klik geregeld. Eén keer tussentijds vastleggen en hergebruiken tijdens het samenstelproces.
  • En uiteraard houdt niemand je tegen om al gedurende het boekjaar de planning, acceptatie en risico-fase van het samensteldossier op te zetten. Het kost niet veel tijd (in Visionplanner) maar alle beetjes helpen. Die cijfers worden vanzelf aan het dossier toegevoegd.

Zo ben je het hele jaar door bezig met de jaarrekening en voorkom je kopzorgen over die deponeringsdeadlines (die toch elk jaar weer als een verrassing komen). En het mooiste komt nog: Vanaf volgend jaar kun je met Visionplanner Fiscaal ook het hele jaar prognoses maken van de belastingaangifte. Zo heb je tussentijds een compleet beeld en ben je aan het eind van het jaar nog sneller klaar!

Zien hoe je met behulp van Visionplanner op 31 december klaar kan zijn om het boekjaar af te sluiten?

Meld je aan voor een vrijblijvende, online demo. Tijdens deze persoonlijke demonstratie laten we je de mogelijkheden van Visionplanner zien en heb je alle tijd voor het stellen van je vragen.

Plan een vrijblijvende demo