<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Efficiënter werken met Visionplanner Compilation

Arjan van Beek | 4 oktober 2022
Efficiënter werken met Visionplanner Compilation

Dat het beroep van accountant in een sneltreinvaart evolueert is een open deur intrappen. De digitalisering en bijkomende mogelijkheden maken de functie van accountant dynamischer dan ooit. En dat is een hele uitdaging. Visionplanner wil hierbij de accountants ondersteunen met innovatieve software om efficiënter te werken en zodoende broodnodige tijd te besparen. Een volgende stap in dit proces is Visionplanner Compilation.

Risicogericht samenstellen

Het idee achter Visionplanner Compilation is risicogericht samenstellen. Wat is dat precies? Ten eerste zorgt de digitale evolutie in de accountancysector er mede voor dat ondernemers en accountants niet meer achter de feiten aanlopen. Alle boekhoudkundige data is steeds up-to-date. Dit maakt dat de meest posten in de kolommenbalans gedurende het lopende jaar al een keer bekeken zijn. Het is dus niet noodzakelijk om die nog eens te controleren bij het samenstellen van de jaarrekening. Verder, een samensteldossier hoeft niet altijd erg uitgebreid te zijn om te voldoen aan de huidige regelgeving. Een groot deel van de dossiervorming vindt gedurende het jaar plaats in het administratiedossier. In het samenstelproces kan de accountant zich dan focussen op de posten die er echt toe doen, risicogericht samenstellen dus.

In tegenstelling tot het traditioneel samenstellen vergt risicogericht samenstellen een andere mindset en een ander werkproces. Als accountant en vaste gesprekspartner van de ondernemer ken je je klanten door en door. Het vraagt dus niet zoveel moeite om de risico’s per klant te definiëren. Is de voorraad een materiële post van de onderneming? Zijn er regelmatig debiteuren die een dubieus karakter hebben? Worden de onderhanden projecten juist gewaardeerd? Deze posten worden met Visionplanner Compilation er als het ware letterlijk en figuurlijk uitgelicht. Zo leg je de nadruk op wat echt belangrijk is. En dat scheelt een hele slok op een borrel. De bijhorende werkzaamheden wordt tot grote tevredenheid van je personeel tot een minimum beperkt.

Doelgerichte software

Efficiënt werken vraagt efficiënte en doelgerichte software. En laat dat nu net het stokpaardje zijn van Visionplanner. En dat geldt eens te meer voor Visionplanner Compilation. Deze nieuwe tool genereert een geïntegreerd werkproces waarbij de opmaak van het dossier en de jaarrekening in één keer worden gerealiseerd. Tegelijkertijd met de afhandeling en documentatie van de werkstappen die horen bij risico's beoordeel je de bijbehorende grondslagen en toelichtingen. Geen dubbel werk, geen tijdverlies en geen irritatie en stress omwille van nakende deadlines.

De vele dashboards van Visionplanner zijn al langer een ideale tool om de accountant te ondersteunen in zijn adviserende rol naar de ondernemer toe. Dit verschaft beiden voldoende inzicht in de cijfers, overzichtelijk en realtime. Met Visionplanner Compilation wordt hier een mooi vervolg aan gegeven door het efficiënt samenstellen van de jaarrekening, zonder de risico’s voor de ondernemer uit het oog te verliezen. Samen, ondernemer en accountant, wordt de nadruk gelegd op wat echt belangrijk is, wat noodzakelijk is en wat echt nodig is. De ondernemer loopt niet langer achter de feiten en de accountant kan zijn werk beter spreiden over het jaar. Op die manier kan hij echt de adviseur zijn die hij wil zijn en die voldoet aan de verwachtingen van de ondernemer. Een nieuwe stap vooruit, samen met Visionplanner Compilation. 

Blijf op de hoogte van Visionplanner Compilation

Visionplanner Compilation is nieuw! In deze cloudoplossing brengen we het beste van MLE en Visionplanner samen. Blijf op de hoogte van de uitrol van Visionplanner Compilation door je gegevens achter te laten via onderstaand formulier.