<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Een goed dashboard begint bij de bron

Visionplanner | 8 maart 2023

Dashboards worden steeds meer gebruikt door bedrijven die de financiën op orde willen houden. Een goed dashboard biedt inzicht in de prestaties van de onderneming en kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Als financieel adviseur kun je een belangrijke rol spelen bij het faciliteren van dashboards en KPI’s, het interpreteren van de cijfers en het adviseren over de organisatiestrategie. Maar: een dashboard is slechts zo goed als de data die erin zit. Zonder de juiste basis is het dashboard niet betrouwbaar en kunnen verkeerde beslissingen gemaakt worden.

De boekhouding als basis

Om een effectief dashboard te krijgen, is het dus belangrijk om bij de bron te beginnen. Dit is waar je keuze voor het juiste boekhoudpakket van belang is. Visma eAccounting is online boekhoudsoftware, speciaal is ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Met deze software kan de basisadministratie op een efficiënte manier real-time bijgehouden worden zodat je altijd actueel bent. De software biedt een compleet overzicht van de financiële situatie van het bedrijf, waaronder inkomsten, uitgaven, banktransacties en openstaande facturen. 

De boekhouding vertalen naar inzichtelijke cijfers

Met eAccounting bouw je dus aan een solide, real-time basisadministratie, waarmee je vervolgens je dashboards in Visionplanner kunt vullen. Visionplanner biedt met de Insights module diverse opties voor dashboards, voor alle typen ondernemingen. Naast inzicht in de financiële gegevens kunnen er prognoses voor de toekomst gemaakt worden. Dit is belangrijk voor het maken van de juiste beslissingen om een onderneming naar een volgend niveau te tillen.

De belangrijkste statistieken op een rij

Met behulp van de Visionplanner Insights dashboards krijg je een duidelijk overzicht van de prestaties van het bedrijf, waaronder omzet, kosten, winst en liquiditeit. De software maakt gebruik van heldere grafieken, tabellen en widgets, waardoor je de belangrijkste statistieken in één oogopslag op een rij kunt zetten. Hierdoor is het voor jou als adviseur, maar ook voor ondernemers waar je mee werkt, heel eenvoudig om snel inzicht te krijgen in de financiële situatie van een bedrijf. Dit helpt je bij het bepalen van de juiste strategie.


Flexibele invulling per organisatie of branche

 

Omdat elke onderneming anders is, en er op specifieke KPI’s gestuurd moet worden, is het ook belangrijk dat een dashboard flexibel is. Als gebruiker wil je zelf kunnen aangeven welke gegevens je wilt zien en hoe deze gegevens worden weergegeven. Zo kun je je dashboard afstemmen op je eigen specifieke wensen en behoeften. Er zijn zelfs specifieke branche-dashboards beschikbaar waarin de relevante variabelen voor de betreffende bedrijfstak in zijn opgenomen. 

 

Real-time cijfers

De cloud software van Visionplanner is geschikt om te integreren met aanvullende pakketten, dus de koppeling met de boekhouding in Visma eAccounting is heel eenvoudig te realiseren. Het inregelen van de dashboards hoef je maar één keer te doen. Als de basis staat wordt het dashboard real-time geüpdatet met de meest recente gegevens uit de boekhouding, zodat je altijd een actueel beeld te zien krijgt.

 

De juiste combinatie

Zo zie je dat de juiste combinatie van software elkaar kan versterken. Dankzij de kwalitatieve boekhoudsoftware van Visma eAccounting is de basisadministratie goed op orde en heb je een betrouwbare databron. De koppeling met Visionplanner Insights gebruik je vervolgens om snel en duidelijk inzicht krijgen in de financiële gegevens van een organisatie. Op die manier dragen beide pakketten bij aan de stuurinformatie die je nodig hebt de onderneming naar een volgend niveau tillen. 

 

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

 

Visionplanner eAccounting